Spørgsmål:
Er der værdi ved at lære åbninger som en ny spiller?
user8812
2020-06-29 02:41:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er en ny spiller (havde spillet før havde ikke hentet et bræt i 3 år uden at have taget spillet så alvorligt) og vil prøve at forpligte mig til mindst 1 hurtigt (10 + 5) spil om dagen.

Har gjort det til 950ish på Lichess (og var skuffet over at finde det sætter mig i de nederste 2%). I min ca. 15 spil, jeg har fundet ved analyse, har jeg åbnet mindst et par gange (utilsigtet 25 eller 30%) med Kings Pawn: Leonardis-variationen eller det franske forsvar: Klassisk variation som sort. Jeg har lige prøvet at spille, hvad jeg troede var et fornuftigt træk, og det var det, analysen klassificerede det som.

Er der nogen værdi at lære åbninger som en ny spiller? Min eneste sammenligning er Poker, hvor det tilrådes ikke at bruge spiloptimal teori på nye spillere, da de ikke ved, hvad det rigtige spil er meget af tiden. Omvendt tænker jeg i skak at chancen for at få en ny spiller til ikke at lave en fejl eller blunder i de første 10 træk er meget lav (& hvis nogen går ud af en linje, regner jeg med at det sænker værdien af ​​en åbning) . Jeg regner også med, at hvis du får et helt andet træk til det, du forventede tilbage (f.eks. E4, d5), ville det også sænke værdien af ​​det? (så derved sænke værdien af ​​at svejse dig selv til en åbning).

Er der mere værdi på dette tidspunkt at se på mønstergenkendelse og positionsbevidsthed og derefter specialisere sig i en åbning på et senere tidspunkt?

På forhånd tak for eventuelle råd eller forslag.

Jeg fik aldrig været meget god til skak, USCF-vurderingen toppede omkring 2050. Jeg ved, at det franske forsvar er 1.e4 e6, men hvad i verden er Leonardis-variationen ??
Problemet med at lære åbninger som en ny spiller er, at de modstandere, som du har en chance mod, ikke kommer til at kende nogen åbninger, så dine spil vil være ude af bog ved senest 3 eller 4.
@bof Læringsåbninger skal netop dreje sig om at forstå, hvordan man kan drage fordel af modstanderens unøjagtigheder, ikke om at studere dybt ind i hovedlinjen
Poker handler om at bluffe. Skak er ikke. For at være med kortanalogien: alle kort er åbne på bordet.
@Mast tak. Dette var det punkt, jeg prøvede at komme med. Dette (Poker) var det eneste, jeg kunne sammenligne det med hensyn til situation, og jeg troede ikke, det holdt op. Disse svar bekræftede det bare.
@David ja det er den slags ting, som jeg ville forstå mere. Min bekymring var den samme som bof - idet jeg skulle være ude af bog og potentielt ude af position ved træk 3 eller 4.
@Mast Nej. Poker handler ikke om at bluffe. Kun den poker, du ser i film, handler om det
@David Det bluffer ikke 100%, men en del af det er det virkelig. Du ved hvad du har, du har mistanke om hvad resten af ​​bordet har. De ved, hvad de har, de har mistanke om, hvad du har. En masse statistikker, og i sidste ende er det et gamble. Og det er den del, der betyder noget for den mangelfulde analogi af OP. I Poker ved du ikke, hvad din fjende har. Kun hvad de kan have. I skak er det alt sammen i klar visning, og udfordringen er et andet sted. Kilde: Jeg har spillet i årevis.
@Mast Mens bluffing ikke er blandt skakspillerens standardværktøjer, kan bluff (og generelt psykologiske aspekter af spillet) være en anstændig sidearm, selvom det ikke kan være dit vigtigste våben. Se _Risk & Bluff in Chess_ af Vladimir Tukmakov for et eksempel på, at man ser alvorligt på dette aspekt. Når det er sagt, er dette aspekt bestemt ikke noget, en nybegynder skal fokusere på, der er meget vigtigere aspekter af spillet at mestre.
Alt i skak er synligt, undtagen hvad din modstanders næste træk bliver.
Nej, jeg ville ikke gider at lære åbninger. Btw, lad os spille for penge noget tid.
Ti svar:
David
2020-06-29 03:05:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Åbningen i disse spil afhænger lige så meget af din modstander som dig, så med at prøvestørrelsen er så lille, skal du ikke tage statistikken for meget i betragtning.

Analogien med poker gør ikke virker ikke for godt. Du vil helt sikkert spille "optimalt" i skak mod begyndere! Mens du i poker kan du vælge mellem forskellige strategier, der vil føre til forskellige forventede mængder kontanter / chips opnået på en hånd, i skak er der kun tre resultater: vind, uafgjort og tab. Hvis du spiller "GTO-lignende", vinder du 100% af tiden.

Problemet er, at når du stadig er nybegynder, vil det at studere åbninger ikke gøre dig meget tættere på at være en "optimal spiller". Vi skal skelne mellem to ting her: Du bør helt sikkert lære at spille åbningen godt (som i: udvikle dine brikker, kontrollere centrum, sæt din konge i sikkerhed, forhindre din modstander i at gøre disse tre ting og lignende strategiske ideer). Hold dig ikke bare til "slagordene". Se på en række eksempler. Dette er dog ikke det samme som at lære mange bevægelser dybt ind i åbningsteorien. Lær hovedsageligt ved at gennemgå dine egne spil (selv, ikke med en computer) og ved at se, hvordan mere dygtige spillere behandler de positioner, du når.

Hovedårsagen til, at dyb undersøgelse af "åbningsteori" ikke er så rentabelt for begyndere er, at forskellen mellem at spille "perfekt" og at lave en lille åbningsfejl er meget mindre end når disse fejl sker senere i spillet. Det andet vigtige punkt, jeg vil gøre, er, at det er meget lettere at huske åbningsteori, når du er en dygtig spiller, der forstår den underliggende taktik / strategi og kun skal stole på hukommelse i nogle få kritiske situationer. En af de indledende fejl, jeg ofte ser blandt begyndere, er at foretage det "rigtige træk" i den forkerte position (som i at tro, at du er i en given teoretisk position, hvor det rigtige træk er X, men det viste sig, at det ikke var den samme position )

Jeg vil tilføje til dette: du skal vide * hvorfor * den åbningslinje er optimal. I Dronningens accepterede gambit ved du måske, at det er optimalt at lade den sorte bonde være på c4 et par omgange. Men hvis modstanderen styrker den bonde, og du ikke ved, hvordan du udnytter de svagheder, der skaber, er du bare nede på en bonde.
@Omegastick det er et godt punkt! Hvis du linker det til sidste afsnit i mit svar, hvis du er dygtig nok til at forstå, hvorfor sort ikke skal holde sig til bonden, behøver du ikke være ligeglad med, hvordan du svarer på linjer med ... Be6, ... .b5 og andre ringere træk, hvilket gør studiet af åbningen meget lettere.
@Omegastick ja. 100%. Dette er en af ​​mine største bekymringer. Jeg kunne muligvis spille en åbning perfekt, men ikke indse konsekvenserne af, hvorfor det er forkert, og hvis jeg er foran.
Tak og mens jeg troede, at alle svarene var gode, var dette min foretrukne. Vil også understrege, at jeg troede, at GTO-punktet ikke holdt op (på grund af forskellene mellem poker og skak), men forstår ikke tilgangen godt nok endnu til fuldt ud at sætte pris på det. Hvor jeg også spiller poker (med rimelighed), var det det eneste eksempel, jeg kunne tænke på.
Brian Towers
2020-06-29 03:03:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er der nogen værdi ved at lære åbninger som en ny spiller?

Ja. Hovedårsagen er at få en fornemmelse for den slags mønstre for, hvordan stykkerne udvikler sig i forskellige situationer.

Der er også gode grunde til at starte med meget taktiske åbninger, da det meste af din forbedring kommer fra forbedring din taktik, de fleste af dine sejre kommer fra din taktik (og de fleste af dine tab fra taktik, du savnede), og den hurtigste måde at få et taktisk spil er at spille en taktisk åbning.

Hvis du spiller en mange ting som dette, så bliver du meget komfortabel i vilde positioner, der skræmmer livet ud af højere vurderede, men mere bedøvede modstandere, der lider uden for deres komfortzoner i det engelske forsvar eller lignende.

Disse taktiske tanker er ikke mine. Vi har en fyr i vores skakklub i 80'erne, som har undervist begyndere i omkring 60 år! og han starter altid med at lære sine børn King's Gambit med netop disse ideer i tankerne. Han forsøger at få sine børn til at udvikle sig hurtigt og angribe og være mere opmærksomme på initiativet end bønder. Som et resultat blev et overraskende antal af vores regioners stærke spillere undervist af ham.

David Miedema
2020-06-29 14:57:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er et meget vanskeligt spørgsmål, og der er flere sider ved det.

1: Dette er det vigtigste råd, du nogensinde vil høre: Skak er 99% taktik. stærk > Det handler om tricks, gafler og fastgør dine modstandere. Jeg kan ikke tælle, hvor mange gange jeg har spillet en vidunderlig åbning, fået nogle fordele på lang sigt at tabe på nogle enkle fejl. Hvis Bill Clinton kunne omformulere det, ville han sige: Det er den dumme taktik.

2: Når det er sagt, tror jeg, at den bedste måde at faktisk lære åbninger på er ved at studere deres specifikke taktik. Især hvis du lige er begyndt, giver det meget mening at studere miniatyrspil (korte spil under 20 træk). Disse er altid vundet eller tabt af et bestemt trick (taktik er dybest set et synonym for trick). Gentag disse spil flere gange, indtil du forstår, hvad der foregår. Bagefter kan du prøve at kopiere disse tricks til dig selv og voila du har en åbning!

3: For at komme i gang kan du finde en masse bøger med udtrykket miniaturer. Du kan også søge efter fælder på youtube, selvom min personlige præference er at spille igennem spillet og ikke vente på, at det lytter til 20 minutters blabla på youtube.

Så det er det for anbefalingen. Hvis du skal studere åbninger i stedet for taktik, skal du studere åbningstaktik for at få mest mulig fremskridt.

Skål!

Savage47
2020-06-29 09:19:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du skal fokusere på at forstå åbningsprincipperne - center, udvikling, kongesikkerhed. Hvis du forstår disse ideer, vil du normalt være i stand til at finde gode bevægelser, selvom du ikke kender teorien.

Spil åbninger, der fører til åbne og taktiske positioner, fordi det er dem, der hjælper dig forbedre den hurtigste. 1.e4 med hvid. 1.e4, e5 med sort.

Undgå stærkt teoretiske åbninger som den sicilianske drage eller Najdorf. Disse åbninger kan tage årtier at lære, og det kommer ikke rigtig til gavn for dig, før du kommer op i 2300-serien.

Jeg ville ikke nødvendigvis holde mig til en åbning i starten, jeg ville prøve at spille forskellige ting og se, hvad der fungerer for mig
@David At studere miniaturespil er en fantastisk måde at undgå tidlig katastrofe. Derefter er det afgørende slag 99% af tiden taktisk, men strategi er det, der får dig til den position, hvor taktik er mulig. Givet to spillere, der er lige så stærke strategisk, vinder den bedre taktiker næsten hver gang. Men hvis en spiller er en meget bedre strateg, er der aldrig brug for taktik.
Hvis du spiller solid skak, har du aldrig en tidlig katastrofe (medmindre du spiller en meget, meget stærkere oopponent). At studere miniaturespil forbereder dig kun til gentagelser af den samme åbning.
Peter - Reinstate Monica
2020-07-01 15:27:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sandt: Når du spiller mod (andre) begynderspil sjældent følger tekstbogens åbninger længe. Så ja, du har et punkt i, at indlæring af dybe åbninger som nybegynder er spild af tid fra et utilitaristisk synspunkt.

Men den logiske konklusion fra denne erkendelse er klar:

Du bør fokusere på forståelse for hver åbning, så dybt som du vælger at se på det, hvilket slet ikke behøver at være meget dybt. Åbningens diskussion er mindst lige så vigtig som at lære bevægelserne.

Hvad præcist gør den kanoniske fortsættelse bedre end alternativerne? Hvad er de typiske måder, hvorpå begyndere afviger fra det, og hvordan udnytter jeg disse fejl?

Tak og godt svar, og ja det var det, jeg bredt kom til. Jeg føler ikke som du siger fra et tidsperspektiv at foretage en dyb undersøgelse, men med en kompetent viden om flere vil det gøre det muligt at fremme min Elo-rangordning mod nye spillere ved at sætte mig i bedre positioner til at udnytte. Re: kommentaren højere op; ja glad for at spille, hvis du er på Lichess (ved ikke engang, hvordan jeg finder andre derinde) - bare ikke for kontanter (endnu).
@user8812 Glad for, at du kan lide dette svar. - Kommentaren var tungen-i-kind, fordi jeg tror, ​​det siger sig selv, at uden at studere åbninger forbedrer du ikke, så ja, du skal studere dem. (Og hvis du ikke forbedrer dig, vil du forblive en svag modstander, derfor "hej, lad os spille penge" bemærkning ;-)). Spørgsmålet er kun * hvad man skal fokusere på *, når man studerer dem.
Adam Barnes
2020-07-01 17:36:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når du er ny i spillet, skal du huske en masse linier i en åbning:

  • sætter dig i en rimelig position i midtspil, hvis din modstander spiller de bevægelser, du lærte ;
  • tager meget tid på dig; og
  • er utrolig kedeligt.

Det er en fantastisk måde at dræbe enhver entusiasme, du ellers måtte have i spillet, medmindre du er en meget specifik type person, en hvem sandsynligvis ikke ville stille spørgsmålet på den måde, du gjorde eller overhovedet.

Nej, hvad der er meget vigtigere er forståelse bevægelserne i en åbning eller enhver bevægelse på alt i virkeligheden. Det er alt sammen godt at vide, at 1. d4 er et godt starttræk, men uden at vide hvorfor, vil du ikke være i stand til at udnytte den fordel, det giver dig, hvis din modstander heller ikke ved hvorfor, undlader at respektere fordelen, eller glemmer det senere.

Til dette formål vil jeg anbefale at tjekke Jerrys videoer i youtube-serien Beginner to Chess Master, som bygger meget god spiloplevelse fra ikke overhovedet at vide meget om skakens strategi eller taktik.

Personligt fandt jeg ud af, at den kortere tidskontrol også var meget sjovere, og at de "fejler hurtigt", gjorde det muligt for mig hurtigere at gentage efter min forståelse. Jeg nævner dette, fordi du siger, at du vil "forpligte" dig til en bestemt mængde spil, men jeg synes, du skal være tvunget til at spille dem med det sjov og interesse, de giver, snarere end et vilkårligt mål, du måske har sat dig selv. Det er trods alt et spil.

Tak. 100% få dit point re: engagement. Ønsker en anstændig tid i et spil, så jeg kan prøve at forstå noget i stedet for bare at være irrationel. Re: engagement også. Har taget mig til at sprænge Chess Tempo-gåder i min tepause, og hvis jeg ikke er helt i den rette tankegang til et spil, der laver flere gåder i stedet. Har brug for at finde ud af, hvordan man bruger deres åbningstræner nu
Hvis du nyder dem, er puslespil en fantastisk måde at indirekte forbedre dine åbningsevner på - at se "smagene" af de former, stykkerne og deres interaktion giver på tavlen, giver dig en mere visceral forståelse bag åbningsprincipperne.
Purplejacket
2020-07-03 05:50:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan godt lide Magnus Carlsens filosofi: Du kan spille enhver rimelig åbning og stadig overspille din modstander. Her er et godt indlæg på Quora:

https://www.quora.com/How-strong-is-Magnus-Carlsen-in-the-openings

TL; DR: I stedet for at bruge et ton tid på dyb åbningsforberedelse, vil Magnus spille lidt uovertrufne linjer, der muligvis tillader en modstander at have en lidt bedre position, når Magnus spiller sort, eller en lige position, når Magnus spiller hvid. Men der vil være tilstrækkelig kompleksitet i den position, at han kan udøve sin overlegne dygtighed over lang afstand.

BambooBlackjack975
2020-06-29 20:20:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, der er en fordel, men ikke den, der forventes. Jeg anbefaler at studere et par grundlæggende åbninger ikke til selve åbningen, men snarere til åben genkendelse. Mange skakspil har lignende positioner og mønstergenkendelse giver dig mulighed for at spille det rigtige træk for at få en fordel. Desuden er de vigtigste aspekter af åbninger, centerkontrol, udvikling, afgørende for enhver nybegynder at lære, hvis de vil spille godt. Mange mennesker på lav stige spiller ikke de nøjagtige bevægelser i en hovedlinje eller spiller underlige åbninger, for eksempel spiller jeg meget på sicilianeren, især dragen, men de fleste følger ikke hovedlinjerne, men vælger i stedet for ' Bowdler-angreb ', som er virkelig dårligt, men fordi de grundlæggende principper for en åbning aldrig ændrer sig, kan du normalt spille og slå godt ud, jeg kan normalt tvinge en hyperaccelereret drage og stadig vise sig okay, fordi de grundlæggende principper som centerkontrol og stykkeudvikling og optimal positionering forbliver relativt den samme fra åbning til åbning

cousin_pete
2020-07-02 07:12:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er givet mange nyttige og fremragende råd.

Skak er et krigsspil, hvis formål er at ødelægge (skakmat) fjendens konge!

Så mobiliser din hær og / eller demobiliser din modstanders hær.

Prøv at gribe midten af ​​tavlen, centraliserede brikker er mere kraftfulde!

Start med kun en eller to grundlæggende åbninger som e4: e5, d4: d5 indtil du får en fornemmelse for den type positioner, du nyder.

Med et rigtigt bræt og stykker skal du spille så mange masterspil som muligt, helst kommenteret.

( Ligesom en musiker, der udvikler dygtighed ved at øve, øve, øve ..... din hjerne og fingre absorberer bevægelser og mønstre og snart næsten instinktivt vil vide, hvad de skal gøre.)

Du har måske først ikke meget af en anelse om, hvad der foregår, men efterhånden lærer du meget om bondeopbygning og brikker i angreb og forsvar.

Frem for alt kan du nyde spillet!

postoronnim
2020-08-07 22:08:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er der nogen værdi ved at lære åbninger som en ny spiller?

Meget lidt - du spilder din tid for det meste. Den bedste måde at lære et nyt komplekst emne på er en top-down tilgang. Mens der er "en vis" værdi i indlæringsåbninger på dette tidspunkt, vil din tid blive brugt meget bedre på at lære generel teori, ideer bag åbninger (uden at fokusere på en bestemt), mellemspil, slutspil og selvfølgelig taktik. Åbningsforberedelse bliver noget vigtigt omkring 2000, kritisk omkring 2500 og afgørende på super-GM-niveau.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 4.0-licens, den distribueres under.
Loading...