Spørgsmål:
Hvad er de generelle principper for at spille hypermoderne mod hypermoderne?
Edward
2018-04-09 02:41:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har for nylig opdaget, at jeg virkelig kan lide at spille 1 ... g6, og at det har en tendens til at give mig bedre resultater som sort end at åbne med mine d- eller e-bønder. Dog har computermodstanderen, jeg spiller imod, et par gange nu åbnet med noget som 1. g3 eller 1. Nf3 og fortsatte i hypermoderne stil i stedet for at prøve at besætte centret. Jeg har spillet 1 ... g6 alligevel, men jeg føler, at jeg ikke rigtig ved, hvad jeg laver dengang - jeg kan oprette en anstændig defensiv position på samme måde som jeg ville mod et klassisk angreb, men jeg plejer ender med at spille superpassivt, sandsynligvis ikke lægge nok pres på hvidt.

På niveau med generelle principper, hvad skal jeg se efter, når jeg spiller hypermoderne versus hypermoderne? (Eller som en rammeudfordring, er der grunde til, at jeg i stedet skal prøve at besætte centret?)

Hvis det hjælper med hensyn til kontekst, spiller jeg, hvad jeg synes er lige over begynderniveau; Jeg kan holde mig mod appen på min telefon, når den er indstillet til ELO 1200 (selvom appen ikke siger, om dette er kalibreret for at sammenligne med en FIDE ELO, en USCF ELO eller noget andet).

Jeg er opmærksom på dette relaterede spørgsmål.

Et sådant svar ville være meget meningsbaseret. Der er ingen generelle principper, der gælder for hypermoderne vs. hypermoderne, der adskiller sig fra andet åbningsspil.
Jeg er lidt uklar om, hvad du spørger; spørger du om generel strategi i hypermoderne vs. hypermoderne opsætninger, eller spørger du om du skal spille hypermoderne opsætninger eller klassiske opsætninger i åbningen? Hvis det er det andet spørgsmål, du virkelig stiller, vil jeg anbefale de klassiske åbningsopsætninger, da du er nybegynder, og de er lettere at forstå.
@Ywapom Hvis det virkelig er sandt, at intet ændrer sig, når du spiller en åbning designet til at angribe modstanderens centrum, og modstanderen ikke er i midten, så er det et svar. Jeg synes ikke, det er mere meningsbaseret end et spørgsmål, der stilles om åbningsprincipper generelt.
Jeg er forbløffet over, hvordan et sådant praktisk skakspørgsmål kan bespottes som "meningsbaseret". Så meget af skak handler om dømmekraft: og der kan være reel værdi i at dele tilgang til åbninger. Dette er et område, hvor chess.stackexchange skal adskille sig fra andre stackexchange-steder. Jeg formoder, at denne "meningsbaserede" kategori blev oprettet for at undgå heftige uenigheder, men det er ikke skakens teori. Måske har vi brug for et metaspørgsmål om dette.
Din 1200 Elo-vurdering er hverken Fide Elo eller USCF Elo, det er kun Elo fra den specifikke app, du bruger.
Tak alle sammen for genåbningen; Jeg havde tidligere givet op på spørgsmålet, der blev besvaret. Efter genlæsning, hvad jeg tror skete, er, at spørgsmålet kom over som at spørge, hvilken åbning jeg skulle spille som sort mod en hypermoderne åbning af hvidt, hvilket jeg er enig i, at det ville være meningsbaseret. Jeg har forsøgt at revidere spørgsmålet; "eller skal jeg ikke" -delen var mig, der prøvede at give plads til en rammeudfordring.
Tre svar:
Behnam Esmayli
2018-04-13 08:35:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Godt spørgsmål. Jeg har personligt forsøgt som Hvid at undgå at ryste mine centerbønder og forlovede til den ene eller begge mine biskopper og kontrollere i stedet for at besætte centret. For eksempel åbnede jeg 1.b3. Min erfaring fortæller mig, at sort faktisk kan oprette et pantecenter og få det solidt forstærket og dermed udligne. Du får et center, og nu skal du være forsigtig og opmærksom på ikke at gå glip af hvide pauser (eller endda ofre), der sprænger det center og efterlader dig med svage bønder. styr og centrer dit spil på det. Lad os for eksempel sige, at du vil have en bonde d5, og at du fokuserer på at hindre e4-firkanten og ikke tillade, at White nemt fremfører sin bonde til e4. Så vil du gerne have en ridder på f6 og måske en biskop på f5 (eller g6). Du kan også sætte et tårn på e-filen. På samme måde kan du lægge en bonde på e5 og kontrollere d4-firkanten med en ridder på c6, en velplaceret mørk kvadratisk biskop osv.

Det er normalt umuligt i praksis at have to bønder i midten (sig både e5 og d5) og beskyt dem alligevel. Så bliv ikke grådig for centrale skub, det er bedre at have en bonde, der er solid, end at have to, der er rystende. center, du skal have det godt. Normalt er en central kontrol en stor fordel, og din modstander skal gøre noget for at frigøre deres brikker. Hvis hvid ikke ønsker at fremme sine e- og d-bonde mere end 1 firkant, hvordan skal de så starte noget seriøst initiativ.

Så resumé, hvis Whit ikke vil have centret, skal du gå fremad og besæt det selv. Opbyg et solidt center med bønder, der beskytter bønder og stykker, der øger dem. Du får mere plads bag dine bønder, end din modstander vil bag deres!

rougon
2018-04-12 22:27:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du lærer og prøver at blive bedre (i modsætning til bare at slå computeren), skal du være i stand til at spille forskellige slags positioner (åben, lukket, halvåben osv.), så jeg vil anbefale at prøve at spille ved at besætte centret, hvis din normale tilgang er at spille i en hypermoderne stil. Du kan opleve, at du begynder at forstå hypermoderne principper og spiller bedre på flankerne fra at skulle forsvare dig mod eller på anden måde modvirke den spillestil.

På dit niveau er det sandsynligvis lettere at spille en åbning som King's Indian Attack, der handler mere om at opsætte dine brikker og følge et system. Når du bliver bedre og møder en hårdere (menneskelig) konkurrence, skal du være mere fleksibel og dristig, selvom det lige nu lyder som om du stiller alle de rigtige spørgsmål!

Laska
2018-04-11 16:26:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hypermoderne åbninger giver mulighed for en spiller (oprindeligt sort, men der er også udviklet systemer til hvid) til at udvikle sig hurtigt til et begrænset rum og angribe det båndcenter, der er rejst af modstanderen.

Så der er et nøglespørgsmål: hvad sker der, hvis modstanderen ikke opretter et angribeligt bonde center og selv vedtager et hypermoderne system? I sådanne strategisk symmetriske positioner, i fravær af virkelig bedre spil fra begge sider, ville jeg forvente, at White i sidste ende ville have en tendens til at dominere, fordi Black ikke har nogen strategiske trusler eller modspil, og Whites oprindelige initiativ vil fortsætte. / p>

Så mod lige eller stærkere positionsmotstandere kan sort måske anbefales at blive mere proaktiv mod hvide hypermoderne systemer (f.eks. King's Indian Attack), som ofte kun er de sorte systemer med et ekstra tempo. En spiller med en positionel flair kan stadig finde det hypermoderne spejl match-up attraktivt som sort, men hvis han har kanten i positionelle tænkningskompetencer og erfaring med at forstå sådanne konfigurationer af brikker.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...