Spørgsmål:
Er det etisk at tvinge uafgjort via evig kontrol?
Aventinus
2016-03-16 22:04:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg spillede dette spil. Jeg var hvid. Vi nåede et punkt, hvor min modstander kunne skakmate mig i et træk (ved at flytte Rook til C1), men jeg tvang ham til uafgjort ved at sige, at jeg konstant ville tjekke ham i al evighed ved hjælp af mine to tårn.

Han accepterede uafgjort, men efter et stykke tid føltes det ikke rigtigt for mig. Jeg fortrød, at jeg tvang ham til at tegne, jeg følte, at det var billigt for mig at gøre det, og jeg synes, at han fortjente en sejr.

Så mit spørgsmål er: Er det etisk at tvinge en lodtrækning som denne?

Etik indgår ikke i dette overhovedet - det er en regel i spillet. Hvis du hellere vil tabe end at tegne, synes jeg, du bør overveje en anden, ikke-konkurrencepræget hobby
Det eneste problem med denne lodtrækning er, at du skulle have spillet en gevinst.
@GeorgeJempty Ok, slap af Napoleon. Jeg planlægger ikke at opgive skak bare fordi jeg havde et spørgsmål om etik.
Du er ikke forpligtet til at lade din modstander vinde. Hvis han virkelig fortjente at vinde, ville han ikke have efterladt dig evnen til at chikanere sin konge i evigheden.
@GeorgeJempty Jeg var under det indtryk, at SE-samfundet er konstruktivt. Det vil sige, du spørger, og du lærer. Du er helt klart ikke sådan. Du har tilbudt ** intet ** til denne tråd, bortset fra din downvote og dine dumme, elitistiske kommentarer. Hvis du har noget ** konstruktivt ** at sige (jeg tvivler meget på det), skal du gøre det. Hvis du ikke gør det, skal du stoppe med at spamme min tråd og overveje din holdning igen, når du sender i SE.
Aventinus, en kendsgerning, der viser, at den følelse, du havde, er ganske naturlig, er, at nogle populære skægfætre eksplicit ikke tillader evig kontrol som en tegnemetode: ["at give evig kontrol er ikke tilladt (et automatisk tab for giver) i både shogi og xiangqi. "] (https://en.wikipedia.org/wiki/Perpetual_check)
Fem svar:
BlindKungFuMaster
2016-03-16 22:42:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er regler i skak, der hedder Tredobbelt gentagelsesregel . Denne regel siger, at du kan gøre krav på uafgjort, hvis du er ved at gentage positionen for tredje gang. Dette undergraver en situation kaldet evig kontrol som også fører til uafgjort.

Så hvad du gjorde i dit spil var ikke et tilfælde af afpresning eller misbruge en fejl i spillet - det var helt efter reglerne, og hver dag tegnes tusinder af spil på nøjagtigt den måde.

PS: Du kunne også have stoppet parringstruslen ved at spille Rc7, dette ville have givet dig en vindende position så vidt jeg kan se. Så ved at fratræde ville du faktisk have forvandlet en vindende position til et tab.

Faktisk efter 1. Rg7 +, Kf8, 2. Rh8 + tvinger en handel med tårn, der burde være dødelig for sort.
Det er sandt, at det er en anden mulighed, men 1.Rc7 med trussel mod Rh8 fører til en ligetil kammerat (efter udvekslingen bare dronning bonden).
thb
2016-03-17 18:31:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er virkelig et meget interessant spørgsmål. Skak er et spil, en social aktivitet, og som andre sociale aktiviteter har det udviklet konventionelle manerer, som spillere forventes at følge.

Skakreglerne er dog med vilje konstrueret og forfinet, så ved at spille for at vinde —Eller hvis man ikke kan vinde, i det mindste for at tegne — støtter du snarere end modsiger de konventionelle manerer i spillet.

I dit tilfælde af evig kontrol vedrører det implicitte spørgsmål hvilken af ​​jer to, hvad enten skakeren eller den kontrollerede, har ansvaret for at give. I skak er den langvarige konvention, at den kontrollerede har ansvaret for at give efter. Som en anden svarer har bemærket, har selve spillereglerne udviklet sig til at understøtte den opfattelse, at den afkrydsede skal give. Faktisk er de eksplicitte regler endnu bedre end det, for det afkrydsede behøver ikke andet end at svare på kontrol et par gange, hvorefter den tredobbelte gentagelsesregel træder i kraft, og spillet er uafgjort.

Dette er normalt, perfekt konventionelt spil i skak. Faktisk, som stiften og gaffelen, er den evige kontrol lidt af en cool manøvre; du skal være opmærksom på, at en tabende modstander måske gør det mod dig, og du er nødt til at beskytte dig mod dette, hvis du kan. Evig kontrol (formelt en trussel om tredobbelt gentagelse) er allerede udført netop i år i FIDE Candidates-turneringen og blev også udført de seneste år under en verdensmesterskamp. Ingen troede noget på det: hver evig kontrol var bare en normal, høflig standardtrækning.

ferit
2016-03-17 21:42:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Evig kontrol er en skak taktik, som enhver anden. Og der er intet uetisk at anvende en taktik åbenlyst.

Myko
2016-03-17 15:40:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I et skakspil prøver du altid at finde de bedste træk. Hvis du trues med at blive parret, har du lov til at gøre hvad der er muligt for at undgå dette. Ved at tvinge evig skak gør du det bedste træk i denne situation. Fra et etisk synspunkt er dette ikke fordømmeligt, da du ikke har brugte et trick for at vinde uafgjort. Din modstander burde have kontrolleret, om evig skak er mulig, før han truer kompis og giver dig chancen for at kontrollere ham evigt.

Tom Au
2016-03-23 06:24:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er standard draw-protokoller, og nogle af dem gavner spilleren med det mindre, undertiden meget mindre materiale.

En af dem er dødvande. Den svagere spiller sigter mod en position, hvor han ikke kan foretage sig noget juridisk skridt (hvilket betyder, at han sandsynligvis er langt bagud i materiale), men ikke er i skak. Tegn.

En anden er evig kontrol. Normalt har den svagere spiller ofret et eller flere brikker, men hvis han for altid kan kontrollere den modsatte konge mellem de samme to eller tre firkanter, er det uafgjort.

En tredje metode er bare en variation af den anden . Hvis en spiller kan tvinge en position til at blive gentaget tre gange, hvor den samme spiller skal bevæge sig, er det uafgjort. Dette gøres normalt ved trusler mod en modstående konge, undertiden ved at true med at få en materiel fordel og normalt af den svagere spiller.

Så længe disse uafgjort er tvunget inden for spillereglerne, er det etisk for den svagere spiller at gøre det. Det er bare en del af spillet.

Faktisk er den anden en variation af den tredje. Evig kontrol er en bestemt type tredobbelt gentagelse. Det er kun uafgjort, fordi det får den samme position til at gentages. Tre gange gentagelse er en regel i spillet. Evig kontrol er en uofficiel betegnelse for en tredobbelt gentagelse, der involverer, at en spiller gentagne gange giver kontrol.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...