Spørgsmål:
Har elo rating en grænse?
non been being
2015-08-12 03:34:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den hidtil højeste Elo-vurdering er 2882, som tilhører Carlsen, mens den sidste Elo-vurdering af Kasparov er 2851. Kunne jeg have en Elo-rating på 2950 eller måske 3000? Har Elo-klassificeringen en grænse?

Der er ingen pålagt grænse for vurderingen, men for at nå 2950 eller 3000 skal du være betydeligt bedre end Carlsen. Ingen andre end en computer kan gøre det.
@overtheboard, Hvis jeg aldrig mister et spil i 25 år, kunne jeg have en elo-vurdering på 3100? :-D
Det afhænger af, hvem du spiller. Et 2000, der fortsætter med at slå 800'erne, får ikke point. Og for at slå højt vurderede spillere i nærheden af ​​3000 (f.eks.Carlsen) skal du være bedre end alle verdensmesterskabskandidaterne.
Tre svar:
dfan
2015-08-12 07:01:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nej, Elo-klassificeringer har ingen teoretisk grænse. Hvis Alice scorede 76% mod Carlsen (rating 2853) konsekvent, ville hun stabilisere sig med en rating på 3053 *, og hvis Bob scorede 76% mod Alice, ville han stabilisere sig med en rating på 3253 ** osv. Der er ingen teoretisk afslutning til denne sekvens. Imidlertid synes konsensus at være, at en perfekt spiller i praksis ville have en rating et eller andet sted i 3000'erne.

* Under forudsætning af at Carlsen klarede sig godt nok over for andre mennesker, at hans rating var på 2853

** Under forudsætning af at Alice klarede sig godt nok over for andre mennesker, at hendes vurdering blev på 3053

Jeg opstemte dette svar, fordi jeg mener, at det er 90% korrekt, men faktisk er ELO et lukket klassificeringssystem, der kan bruges til ethvert 1 mod 1 spil, og den teoretiske grænse er faktisk begrænset af antallet af spillere og de startpoint, de får , ofte 1500
Det afhænger af, hvordan du implementerer Elo (kapitaliseres som denne; opfinderen var Arpad Elo). FIDE lader faktisk ratings vokse vilkårligt, selv for en fast pool, fordi det i opdateringstrinnet aldrig behandler ratings som værende længere fra hinanden end 400, så der er en lavere grænse for antallet af point, vinderen vinder. Det er rigtigt, at nogle implementeringer holder op med at give dig kredit efter en stor forskel. Hvis du havde 101 spillere, der hver fik en startbedømmelse på 1500, og ingen kunne være længere fra hinanden end 400 point, ville den højest mulige rating faktisk kun være omkring 21.500.
Jeg spekulerer på, om kravene (spillere med konstant rating) faktisk kan opnås i betragtning af at du har et begrænset antal spillere. (Bortset fra praktiske overvejelser, da spillerne skulle spille forfærdeligt mange spil.)
1500 point er ikke startkarakteren
jeremy_rutman
2018-12-22 23:01:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja til skak, alligevel; Efterhånden som ratings går højere, vil andelen af ​​perfekte spil stige, og hvis skak er en teoretisk lodtrækning, vil antallet af lodtrækninger også stige (forudsat at de fleste spil spilles mod spillere med samme vurdering.) Når 100% uafgjort er nået, er der ingen bedre vurdering. Dette understøttes af grafen her, som hvis ekstrapoleret indikerer, at 100% uafgjort ville forekomme for motorer med en rating på omkring 5200. Lignende ræsonnement opnås, hvis skak er en sejr eller tab for hvid, nemlig det en gang perfekt spil nås i 100% af de spillede spil, alle hvide spil er vundet, og alt sort er tabt eller omvendt, forudsat at spillet mod lignende væsener igen. Selvom man spiller mod forskellige væsener, når man en asymptote i beregningen af ​​vundet elo-point pr. Spil; når klassificeringen stiger, er det sværere og sværere at vinde point mod lavere rivaler og igen håndhæve en øvre grænse.

Yee
2018-05-20 17:31:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elo er en relativ skala, der måler vindersandsynligheden mellem to spillere. Selve skalaen er vilkårlig, og der er mange variationer, men her er ingen øvre grænse som sådan, hvis spillet er kompliceret nok og har plads nok til forbedringer i spillet.

I spillet Go har en topprofessionel Elo-vurdering omkring 6800 (KGS-system), men en god AI-motor kan nå langt ud over det. For eksempel har Leela Zero Go-motoren en nuværende vurdering på 11.000+ (maj 2018, efter træning på 7,5 millioner selvspilte spil), og den forbedres stadig. Selve spillet har tilstrækkelige kompleksiteter, så hvor meget længere vi kan skubbe Elo-klassificeringen op, begrænses af hastigheden på den anvendte computer, og hvor meget computerressourcer vi bruger til at træne AI.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...