Spørgsmål:
Hvad er gode YouTube-kanaler til forbedring af skak?
Saeed Amiri
2015-10-23 18:46:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvad er gode YouTube-kanaler, der hjælper med at forbedre vores skak?

Kanaler, der analyserer deres egne spil (Blitz, standard, OTB) eller diskuterer taktik, strategier osv.

Jeg nævner nogle af disse kanaler i det følgende.

Del venligst dine favoritter. Bemærk, at her er vi interesserede i kanaler med læringsmateriale, ikke kanaler med masser af reklamer eller sjov.

Kanaler her bestilles vilkårligt uden præferencer:

  1. IM Andrew Martin skakvideoer
  2. John Bartholomew
  3. Chess Network
  4. Simon Williams
  5. Chess Club and Scholastic Centre of Saint Louis
  6. kingscrusher
  7. GJ_Chess

Der er nogle andre kanaler såsom OnlineChessLessons, som er gode, men de er mere introduktion til åbninger. Hvis man ønsker at gå dybt ind i noget, skal man betale for deres videoer, men en simpel blitz-spilanalyse af IM eller GM eller endda en normal god spiller kan give mere indsigt end en introduktion til en åbnings-X.

P.S0: Bemærk, at jeg ikke leder efter gode online ressourcer som dette spørgsmål: Gratis læringsmateriale, ikke kun for begyndere snarere for avancerede spillere. Jeg vil kun være streng på YouTube-kanaler, da det andet spørgsmål ikke engang dækker de kanaler, som jeg allerede har abonneret på.

Jeg finder John Bartholomew som den mest interessante og engagerende. Han forklarer sine tanker meget godt og keder dig ikke ihjel med tonen i stemmen, som mange af de andre mere monotone, langsommere højttalere. Selv hvis de ligger langt over din nuværende vurdering, vil du sandsynligvis lære en meget fra dem, især i åbningen. De fleste af dem har tendens til at diskutere svagheder ved bestemte linjer lavet af modstanderen og hvorfor.
@mojo1mojo2, Jeg er helt enig med dig i John Bartholomew-kanalen, han er ret bedre end mig, forklarer næsten dybt uden at bekymre sig om trivielle ting, hans stemme er også god og hans talestil også. Jeg spekulerede på, om nogen fandt nogen anden kanal, der er så god. det er altid bedre at have forskellige kilder.
Jeg kan godt lide indholdet af ChessExplained. Præsenteret meget godt, og han er virkelig interesseret i at lære om sin lidenskab.
Ja! Finegold regler: D
Akobian-videoer fra St. Louis skakklub er gode. Hvis du ser efter Seirawan-videoer, er de også ret gode.
Tolv svar:
dfan
2015-10-23 21:00:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ChessExplained er IM Cristof Sieleckis kanal. De fleste af videoerne er, at han tænker højt, mens han spiller blitz, og de giver fremragende indsigt i sindet til en IM.

IM Greg Shahade har også en lignende kanal. Han er lidt mere underholdende og mindre instruktionsfuld end ChessExplained.

Jeg opstemte dette for det første tilfælde ikke for det andet, Shahades kanal passer ikke til spørgsmålet.
De analyserer begge deres blitz-spil, så jeg er ikke sikker på, hvorfor det ene er et relevant svar, og det andet ikke.
Shahade forklarer ikke ideer, han er meget fokuseret på sit spil, han bliver også meget ked af det, når han taber, måske er det sjovt at se, men det er langt fra analyse. Jeg tror, ​​du allerede skrev årsagen i dit svar. F.eks. IM Daniel Rench streamer også sine kuglespil, men kun når han streamer blitz-spil eller turneringer, er det lærerigt, men han lægger ikke disse streams i sin kanal.
Tak for forklaringen. Jeg er enig i, at andre streamere er mere lærerige.
Wes Doyle
2016-08-06 04:18:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Chess24 ser også ud til at give "Banter Blitz" -videoer af høj kvalitet (på engelsk, tysk og spansk), som er ret nyttige til at se tankeprocessen ved GM-niveau spille på 3 til 5 minuttidskontrol.

Ja, på det tidspunkt, hvor jeg stillede spørgsmålet, var chess24 ikke som nu. Der var flere forfremmelser end nyttige skakmaterialer.
user1108
2015-10-23 20:20:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan godt lide disse 3:

  • Dereque Kelleys kanal på åbningerne gennemgår de vigtigste strategiske ideer for begge sider af mange af de mest populære hovedlinjer
  • Claus Jensens kanal. Jeg kunne især godt lide hans serie om udvekslingsofferet
  • Chess.com's kanal, der dækker en bred vifte af skakemner fra at lære reglerne til at tage initiativet
Zvonimir
2015-10-24 01:26:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fra et af mine tidligere svar:

(1) Majnu. Tjek især playlisterne "Chess middlegame training" og "Practical chess endgames". Jeg kan godt lide Majnus videoer, fordi han ikke kun er en god spiller, men han formår også at forklare ideer og planer i skak på en meget enkel måde. Begreberne holder virkelig fast i dit sind, og du får faktisk brugt dem i dine spil. Og af den måde, han forklarer ting på, kan du se, at han elsker spillet, hvilket også er inspirerende. Jeg anbefaler Majnu stærkt (især til begyndere).

(2) SeanGGodley. Fremragende analyse af berømte spil og spillere. Bogen "Mit system" af A. Nimzowitsch betragtes som en af ​​de vigtigste bøger i skakhistorien, og Sean har en playliste dedikeret til denne bog. Fremragende og (smuk) detaljeret analyse gør ham til en af ​​mine yndlings YouTube-kanaler til forbedring af mit spil. Sean er også en stor fortæller efter min mening, og det gør det lettere at følge hans tanker. Dog er Seans videoer måske for meget for begyndere.

(3) thesswebsite. Mange instruktionsvideoer om åbninger og fælder samt andre emner (som turneringer, spillere osv.). Alt i alt en meget god kanal til at forbedre dit spil.

Den første er ikke god for avancerede spillere, f.eks. Er min vurdering allerede ret højere end Manjoos rating, så hans analyse er ikke god for mig specielt blitz. Men jeg synes, at den anden er god i hans OTB-analyse.
VFDan
2019-12-29 06:07:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For en analyse af mesterspil, se agadmators Chess Channel.

Han viser, hvorfor det "åbenlyse" træk ikke skal spilles, og forklarer derefter det mere subtile , men bedre bevægelse.

Han holder det interessant ved undertiden at tilføje vittigheder ind og nogle gange spørger seeren, hvad det bedste træk er.

Denne kanal er primært til at udvide viden, ikke til at lære hvordan man spiller.

Dette er den bedste kanal.
konsolas
2019-12-29 06:11:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

IM Eric Rosen har en YouTube-kanal, hvor han ofte sender stream-supercuts og spilanalyser. Hans indhold er mindre fokuseret end andre "læringsressourcer" -kanaler, men hans videoer indeholder masser af information om forskellige aspekter af spillet (især for spillere på lavere niveau).

Hans videoer tilfældigvis også er meget underholdende .

WeLearnChess
2016-12-18 14:14:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ud over John Bartholomew og ChessNetwork er der masser af andre interessante og underholdende kanaler. Jeg har ca. 30+ YouTube-skakkanaler opført på en side på min blog, hvis du er interesseret i en kort forklaring af hver.

Velkommen til Chess SE! Dette er bestemt interessant information, men det er bedst at sætte det * her *, hvis linket går i stykker. [Kun link-svar] (http://meta.stackexchange.com/q/225370/295232) kan slettes.
Simen S
2016-08-05 13:42:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er enig med adskillige plakater ovenfor, at John Bartholomews kanal måske er den bedste for noget erfarne amatører. Hans joviale personlighed, hans kommunikationsevner og hans undervisningsevner har stor appel. Hans naturlige stil med positionelt spil er også noget, jeg tror, ​​mange modne skakspillere kan forholde sig til.

Her er nogle andre (ikke nævnt ovenfor), der fortjener hæderlig omtale for både underholdningsværdi og læring:

Aric
2016-08-05 18:10:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du vil lære specifikke åbninger, fælder og strategier, foreslår jeg TheChessWebsite 's youtube-kanal.

Kevin foretager også en masse analyse af spil mellem Grand Mestrer både historisk og moderne og dækker endda nogle spil, der involverer skakcomputere. Jeg finder ud af, at disse er gode til at lære den subtile taktik ved højere niveau spil og forstå, hvordan mit eget spil er anderledes. Det lader dig også se, hvad mestrene faktisk ser på, og hvordan de planlægger bevægelser.

Jeg vil gerne påpege, at dette ikke er en god kanal til at "lære" skak, men det er fantastisk til at fremme og udvide din egen viden.

Alex Weitz
2016-12-18 19:26:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er også en relativt ukendt kanal for GM Tal Baron.

Ligesom de kanaler, der er nævnt i dfans svar, kommenterer GM Tal Baron også, mens de spiller Blitz.

Deniz Arman
2020-02-14 11:55:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

FedaMaster giver jer en af ​​de mest underholdende og lærerige skakkanaler.

Skakstrømvideoer vedrørende kombinationer, taktik, interessante blitz-spil mod etablerede GM'er og også kommentarer til skakspil er også tilgængelige på denne youtube kanal.

Stærkt anbefalet at abonnere https://youtu.be/y38OFhyCKsA :)

Chess Geek
2020-07-30 07:36:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan godt lide skak (jeg kan være partisk, da jeg er ejer af det). Jeg lavede videoer om mange forskellige emner (åbninger, strategi, analyse, ect) og lavede flere hver dag! Her er linket, hvis du er interesseret.

Velkommen til [chess.se]! Det er OK at linke til din egen kanal i dette tilfælde, men vær opmærksom på, at vi har nogle regler om [selvfremme] (/ hjælp / forfremmelse) på dette netværk.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...